8 жовтня 2024 12:09

АПЛ виступила із заявою про вирішення у суперечці з "Манчестер Сіті"

Прес-служба англійської Прем'єр-ліги виступила із заявою про рішення Арбітражного трибуналу у суперечці з «Манчестер Сіті» з приводу правил чемпіонату Англії щодо угод з асоційованими сторонами.

«Прем'єр-ліга вітає висновки трибуналу, який схвалив спільні цілі, структуру та ухвалення рішень системи APT. Суд підтвердив необхідність системи APT загалом і відхилив більшість претензій «Манчестер Сіті». Понад те, суд встановив, що правила необхідні у тому, щоб фінансовий контроль ліги був ефективним.


Рішення являє собою важливу та докладну оцінку Правил APT, які гарантують, що клуби не зможуть отримувати вигоду з комерційних угод або скорочень витрат, які не відповідають справедливій ринковій вартості (FMV) через відносини з асоційованими сторонами. Ці правила були введені для забезпечення надійного механізму захисту фінансової стабільності, цілісності та конкурентного балансу ліги.

Однак суд виявив невелику кількість окремих елементів правил, які в їхньому нинішньому вигляді не відповідають вимогам конкуренції та публічного права. Ці елементи можуть бути швидко та ефективно усунуті лігою та клубами. Водночас, Прем'єр-ліга продовжить використовувати існуючу систему APT з урахуванням висновків трибуналу», — йдеться у заяві на сайті АПЛ.